Beste bezoeker,

Welkom op onze blog! Aan de hand van deze blog vertellen we u graag wat er gebeurt binnen onze vereniging. Voorlopig beperken we hem tot ons groots Schotland-avontuur. Vanaf zodra dit achter de rug is zullen we op deze pagina u ook over andere zaken vertellen. Zo weet u steeds wat er bij ons gaande is en wordt u als publiek meer betrokken bij onze vereniging.

Veel leesplezier!
EJA

12/08/2018
Schotlandreis Dag 8

Gegroet allemaal! Ik ben Sam en zorg voor de allerlaatste blog van onze prachtige Schotland reis.

Deze ochtend stonden we vroeg aan het ontbijt om richting “Shakespeares Globe” te gaan. Hier kregen we een rondleiding door het theater waardoor we weer wat wijzer zijn geworden. Jammer genoeg zijn sommigen, zoals Bart VL, uit de illusie gehaald dat dit gebouw origineel is. Helaas, het originele gebouw zou 300m verder hebben gestaan. Waar wij in liepen is een reconstructie, gebouwd in de 20ste eeuw. De rondleiding is een absolute aanrader voor zij die Londen nog gaan bezoeken!

Na een rondleiding van bijna een uur trokken we naar de bus om huiswaarts te keren. Op de bus was het muisstil, de snurkers hadden alles op gesnurkt in de hostels denk ik. 😉

Van Dover voeren we over naar Calais en zo verder naar Essen. Dankzij vlot verkeer konden we vroegtijdig aankomen. 2uur sneller dan verwacht, om 19u dus, werden we verwelkomt door jullie mama, papa’s, en andere fan. Love you all! 😉

En zo vloog de laatste dag voorbij van een onvergetelijke reis!

Sta me toe om van dit moment nog enkele bedank woordjes te doen. Eerst en vooral onze voorzitter Bart VS. We hebben er een zeer leuk, maar ook bewogen jaar opzitten. Ook tijdens de reis stond hij weer klaar om alles te regelen, probleempjes oplossen en ga zo maar door. Bart, bedankt!

Ook mag er niet vergeten worden het geweldige kookteam te bedanken om ervoor te zorgen dat we niet omkwamen van de honger. Lu, Mireille, Bart VS en Bart VL, bedankt voor de heerlijke maaltijden!

Als voorlaatste bedanken we uiteraard onze buschauffeur Max om ons veilig en vlot rond te brengen. Het was duidelijk dat hij al 31 jaar ervaring had, wat kan hij met een bus rijden!

En dan zijn we nu bij de laatste maar belangrijkste aangekomen: de leden! Stuk voor stuk hebben ze ervoor gezorgd dat dit een fantastische reis werd! Het enthousiasme dat jullie uitstraalde, de gezangen op de Royal Mile, de hulp naar elkaar, het gelach en de vriendschap. Ook Jef Peeters mag zeker niet vergeten vermeld worden hier! Naast een top trouw lid te zijn, heeft hij er ook voor gezorgd dat de blog telkens online kwam op de website. Bedankt IT-guy!

Zo, het EJA-seizoen zit er op. We zien jullie weer in september, tot dan!

#EJAlives


11/08/2018
Schotlandreis Dag 7

Hallo, wij zijn Bart, Bart, Mireille en Lu. Vandaag begeleiden we jullie door de laatste blog in Engeland!

De dag begon vroeger dan normaal. Reeds om 7u30 stond iedereen, met ingepakte koffers, klaar aan het ontbijt. Na het ontbijt waren we zeer gelukkig om onze chauffeur Max met de bus te zien opdagen, wat hadden we anders moeten doen? 😉 De bus werd tegen een hoog tempo ingeladen waardoor we uitgebreid afscheid konden nemen van Fringe en jammer genoeg ook van 3 van onze leden. Jonatan, Rosanne en Lisanne bleven samen met hun ouders nog wat langer in Edinburgh om bij deze top vakantie nog enkele dagen bij te breien.

Met 12 minuten voor op schema konden we met een gerust hart richting Londen vertrekken, maar het lot zat ons niet mee. Na 2 uur rijden (stilstaan) waren we nog niet ver van Edinburgh verwijderd. In België durven we wel eens klagen over de wegenwerken, maar dit sloeg toch alles. Een stuk van de autostrade was volledig afgezet in beide richting waardoor we met ons busje een U-turn moesten maken richting de omleiding. Wel, daar begon de miserie pas. Met stapvoets verkeer kronkelden we door smalle straatje van een dorp. (Dit dorp bevat maar 3 straten, we hebben ze alle 3 gezien) Bovendien waren op deze weg ook wegenwerken bezig. Althans, de borden en verkeerslichten stonden ervoor klaar. Waar de werken zelf waren, blijft een raadsel.

Zo, genoeg gezaagd over dit oponthoud. In de bus zelf was er weinig van te merken. Zij die slaap te kort hadden, hebben op deze 12uur lange rit alle slaap kunnen inhalen. Tegen het einde van de rit werd weerwolven nog eens boven gehaald.

Aangekomen in Londen, reden we rechtstreeks naar het restaurant. Niet zomaar een restaurant, we gingen naar “Jamie’s Italian” van Jamie Oliver. Een aanrader wat ons betreft.

Met goed gevulde buiken vertrokken we richting de hostel. Na een halfuurtje wandelen, waren een proper bed te zien en Londen slaapwel te wensen.

Beste mama’s, pappa’s en andere lezers: Tot morgen, weer veilig en wel thuis!

We mikken nog steeds op 21u aankomst. We raden jullie om vanaf 19u de facebook pagina van EJA in het oog te houden voor mochten we afwijken van het uur.

Slaapwel!

#EJAlives #LondonBaby


10/08/2018
Schotlandreis Dag 6

HAPPY BIRTHDAY JARRICK! Onze jongste van het bestuur wordt 20 jaar en wij hebben er voor gezorgd dat hij er als een echte Schot kon van genieten. Jaja, als een echte. Wat heeft een Schot onder zijn kilt aan? (toch zeker een uur)😉 

Wij zijn Jolien en Kiona! De leden zijn op dit moment druk bezig met inpakken dus nemen wij deze dagtaak van onze jonkies over.

We begonnen de dag zoals gewoonlijk om 8u30 waar Robin de Instagram-take-over begon! Na een lekker ontbijtje trokken we naar de Royal Mile. Hier zette de leden voor de laatste keer alles op alles om publiek te ronselen. Amber was in haar nopjes want ze kon velen interesseren. Dit alles lukte best aardig want het leverde ons het dubbel aantal kijkers op ten opzichte van de vorige voorstelling! Onder het gezellige publiek bevonden zich enkele bekenden, namelijk de familie van Rosanne, Jonatan en Lisanne.

De laatste voorstelling hier in Fringe was een groot succes. Na duizend keer te hebben rondgekeken in de zaal en coulissen, verlieten we onze prachtlocatie.

Na deze vele inspanningen verdiende we een lekkere lunch: panini broodjes gevuld met beleg naar keuze. De aardbeien nadien waren een mooie afsluiter. Met de energie die we hier opdeden waren we klaar voor het middagprogramma. Terwijl sommigen zich helemaal uitleefden bij de “Silent disco tour”, lieten de anderen zich uitdagen door de goocheltrucks van Casper Thomas. Door dit fantastische programma vloog de middag al snel voorbij. Bij sommigen bleven de liedjes lang hangen, waardoor ze nog steeds aan het dansen zijn. Rustig Yvette, de muziek is al een tijdje gestopt!

Toen we terug kwamen aan het hostel, stond een heerlijke portie chili con carne op tafel, idee van Bart VL (top idee). We begonnen met z’n allen spontaan te watertanden! Terwijl we aan het eten waren, was het leuk op te merken dat Lorenza al helemaal enthousiast was voor de avondvoorstelling, dit was te merken aan haar “Trainspotting t-shirt. . Na het eten moest er snel afgewassen worden om naar de avondvoorstelling te kunnen gaan.

Deze keer konden we kiezen tussen “Trainspotting”, “Five women wearing the same dress” en circus-dans voorstelling. “Trainspotting” heeft zo’n indruk achtergelaten dat we er over 5 jaar nog over spreken. Het stuk over de bruidsmeisjes was een perfect feelgood theaterstuk om de week mee af te sluiten. Bij de circus-dansvoorstelling bleven we jammer genoeg op onze honger zitten omdat we niet het gevoel hadden dat we in het circus zaten.

Op het einde van de dag hadden we wat minder goed nieuws: tijd om de koffers te pakken! Voor de ene was het al een wat grotere opgaven dan voor de andere. We zijn er nog niet uit wie er het rommeligste was: de jongens of de meisjes? Amber en Fien verzekerde ons dat het in hun kamer zeker zou goed komen!

Nu snel naar bed om voor de laatste keer in Schotland onder de wol te kruipen. Wat ging de tijd toch snel vooruit. Morgen staat er na een lange busreis een verrassing te wachten op de groep.

Edinburgh, slaapwel!

Time flies when you’re having fun, fruit flies like bananas!  


09/08/2018
Schotlandreis Dag 5

Hayaa!

Wij zijn Morgana (Rosanne), Lady of the Lake (Elisabeth), Villager 007 (Rosse Mens-Charlotte) en Snappie the dragon (Aileen)! Wij zullen voor u een beschrijving weergeven van dag 5. Het is ondertussen al donderdag, wat betekent dat einde steeds dichterbij komt. Maar niet getreurd, de komende dagen worden nog Legen..Wait for it.. dary. – Barney Stinson, “How I Met Your Mother”.

Deze ochtend zijn enkele stoere “mannen” een avontuurlijk pad gaan belopen naar King Arthur’s seat, 250 meter hoger dan waar we begonnen. Ze – Augustijn, Nick, Joeri, Bart VS, Sam en Jarrick – stonden om 7u30 klaar om te vertrekken. Na een halfuurtje lopen wist Nick niet meer wat boven en onder was. Hij viel op zijn bakkes wat Aileen wel grappig vond. Gelukkig VIEL het allemaal heel goed mee en kwam Nick er met een kleine schaafwonde vanaf die kleiner was dan een muntstuk van £2. Een dikke 3 kwartieren bloed, zweet en tranen vergieten kwamen ze aan bij de top. Het aantal treden van de trap durfden ze niet te tellen, imMENS veel. Een onbeschrijfelijk mooi uitzicht op de stad deed ze wat langer stilstaan dan voorzien. Door deze reden waren ze dan ook veeeeel te laat bij het ontbijt. Op de weg terug wilden ze een andere route proberen. Ze weken wat van het pad af en kwamen in een super avontuur terecht. Eind goed al goed, om 8u45 kwamen ze aan bij het ontbijt.

Terwijl deze jongens inspanning leverden, was de rest nog Doornroosje aan het spelen. Jammer genoeg geen prins die ons kwam wekken, maar we stonden wel op tijd klaar voor het ontbijt.

Nog voor we konden beginnen flyeren, moest Elisabeth haar trouwkleed nog gaan halen. Geen zorgen, het trouwkleed van in het stuk. Dit stond nog in de coulissen: “Ah, vandaar.” Met assistentie van Melissa zijn ze heel snel het kleed gaan halen. Elisabeth had wel wat weg van “Runaway Bride”. Maar toch heeft ze nog Tinder hoor 😉. Nu kon iedereen zijn kostuum aandoen en beginnen flyeren. Deze keer heeft het flyeren gewerkt, want we merkte het in de zaal. (jaja, er zat zo’n 7 man in de zaal). Iedereen zat al helemaal in zijn rol om mensen aan te trekken. Morgana haar lach schelde doorheen de Royal Mile. Daarna hebben Elisabeth en Lisanne de make-up in orde gebracht. De draken waren geïnspireerd op Flin&Flo. Toen was iedereen klaar om het podium te betreden. Aan het einde van de voorstelling werd duidelijk dat we er een fan bij hadden! Shoutout to Ben.

Ondanks dat er zo nu en dan wat misliep tijdens de voorstelling, het meer dat moest afgedragen worden bijvoorbeeld, werd alles hilarisch gecompenseerd met de meest onverwachte geïmproviseerde dingen. We kunnen je verzekeren dat zowel het publiek als de rest van EJA die niet speelde plat gingen van het lachen! #TYheLadyLeftHerLake #MerlinForgetsTheLegend #WhereIsTheCrown Jammer genoeg kwamen onze Japanse vrienden van “Weerwolven” niet kijken. Druk, druk met flyeren om eigen publiek te lokken. We begrijpen het, we zijn nog steeds dikke vriendjes. 😉

Ook mogen we niet vergeten te melden dat we naast Ben nog een hele speciale fan erbij hebben, vooral Blijke. Een Chinees gezin, dat toevallig in dezelfde hostel verblijft als wij, had zeer genoten van de show. Liu Xuecheng was helemaal in de wolken van Blijke en kwam daarom ook spontaan mee aan tafel zitten tijdens het avond eten. Na veel gebabbel, gsm-nummer en e-mailadressen uit te hebben gewisseld, voelen we allemaal dat hier iets moois bloeit! 😉

De middag brak aan met zeer lekkere soep met brood. Nadien kregen ze de volgende opties: Shoppen of naar de voorstelling “IRL, In Real Life”. Moira heeft tijdens het shoppen een toverstaf gekocht in een “Harry Potter” winkel. Moira got the magic! Beste ouders, maakt u zich geen zorgen, tot hiertoe is er nog niemand om getoverd. Nog niemand. Na het shoppen konden Moira en Jonas zich nog goed uitleven op de biljarttafel. De ballen vlogen naar alle kanten! De andere groep wist de “IRL” ervaring samen te vatten in 1 zin: IRL, dansen kunde het niet noemen, maar bewegen deden ze wel. Daarmee is alles gezegd.

’s Avonds kregen we het gevoel dat we in een 5 sterren restaurant zaten. De kookploeg had zijn uiterste best gedaan om een top maal te bereiden! De foto’s spreken voor zich! Sweaty Betty leefde zich helemaal uit. Ohja, deze naam vind zijn oorsprong terug in de Dungeon van Edinburg. (zie vorige blog wat er daar allemaal gebeurde) De grootste dank u wel aan deze bangelijke kookploeg!

Als avond activiteit ging de ene groep naar een gratis comedy show kijken en de andere groep een groots uitdagingsspel bij Jolien en Kiona waar Augustijn tot winnaar werd bekroond. Gelukkige hadden we bij de Comedy show alleen maar 18+’ers bij. Nochtans verdacht de comédienne Bert en Robin ervan niet 18 zijn… dat waren ze wel hoor… Mama, papa, geen zorgen: bij deze 18+ show moesten geen trauma’s verwerkt worden.

Als afsluiter van de dag gingen nog enkelen naar het vuurwerk kijken aan het Kasteel. Na het vuurwerk kwam er een hele stoet voorbij waar de doedelzakblazers het beste van zichzelf toonden, een zak opblazen leek nog nooit makkelijk! Een ervaring uit de duizenden!

Tijd om te gaan slapen!

#EJAlives #SweatyBetty


08/08/2018
Schotlandreis Dag 4

Goedemorgen, -avond, -middag of ander tijdstip!

Wij zijn Kiona, Yvette en Jef. Hier vind je het verhaal van dag 4 van onze reis!

Charlotte en Blijke hebben de sportkriebels echt te pakken. Deze ochtend waren ze te vinden bij een zumba sessie van Elisabeth, niets is te zwaar voor deze sportieve dames.

Na het ontbijt, werden de kostuums aangetrokken en was weer het tijd om te gaan flyeren op de Royal Mile. Rosanne (Morgana), Jonatan (Sweetie) en Jef (Darling) konden al gelijk een kindje overtuigen om te komen kijken. Een halfuurtje later kwamen we aan bij onze zaal. Om 11u40 was het zover: de première van “King Arthur” in Schotland! Al was het niet voor een groot publiek, toch was het een groot succes. Meteen na alle handtekeningen te hebben uit gedeeld aan onze fans, was het tijd voor ons zelfgemaakt lunchpakket op te eten. Hier hadden we echter niet veel tijd voor omdat we gelijk naar een volgende voorstelling gingen kijken.

De opties van vandaag: we konden kiezen tussen “Weerwolven” en “Infinita”. Mooi verdeeld, Jef ging naar Weerwolven en Kiona naar Infinita. Weerwolven werd gespeeld direct na onze eigen voorstelling in dezelfde zaal. 9 japanners namen het tegen elkaar op in het echte weerwolven spel. Ze waren positief verrast dat wij allemaal dit spel al kende.  Het was een zeer interactieve voorstelling waar het publiek werd meegetrokken in de zoektocht naar de wolven. Elke voorstelling is anders aangezien het publiek blinde kaarten moet trekken voor wie welke rol krijgt. Deze voorstelling was het privilege aan Sam.

Infinita was totaal iets anders. Er werd niet gesproken en alle acteurs hadden een masker op. De verschillende scènes speelden zich in zowel een kinderdagverblijf als in een bejaardentehuis af. Ondanks er niets werd gezegd, waren de scènes toch hilarisch.

Toen we na de shows elkaar terug vonden kregen we even platte rust tot het tijd was om naar de Dungeon te gaan. Enkel onze pussy’s, Yvette, Jannes en Jolien, hadden vooraf al te veel schrik van dit horroravontuur en bleven dus thuis. Nuja thuis, ze genoten gewoon van een lekkere cocktail op de Royal Mile. De dungeon daarentegen was gieren lachen BRULLEN, vooral dat laatste onthouden we.

Omstreeks 20u, een uurtje later dan voorzien, was het pizzatijd! Dankzij de vlotte organisatie van Jolien, Kiona en Yvette kreeg iedereen snel zijn stuk.

Later op de avond was het alweer tijd voor enkele performances. De ene groep ging naar “The greatest showman, sing along”, de andere naar een parodie van “Game of Thrones”. Bij de “Greatest showman” hebben we onze even laten vangen. Wat een theatershow in ons hoofd was, bleek een karaoke versie van de film te zijn. Ambiance verzekerd! Het thema LACHEN, gieren brullen zette zich verder bij “Game of Thrones”. Volgens Jannes de beste show die hij hier al gezien heeft!

Zo komen we moe, voldaan en zingend terug aan bij de hostel. “Het is een nacht” weerklonk door de straten van Edinburgh. Sorry voor zij die al sliepen om 23u45!

#EJAlives #EJAinConcert


07/08/2018
Schotlandreis Dag 3

HEJA!

Wij zijn Jonas, Augustijn, Joeri, Nick en Jonatan. Vandaag gaan we jullie vertellen over dag 3 van onze reis.

We begonnen de dag al heel vroeg. Joeri werd reeds gewekt om 3u45. Nick bleek meer ruimte nodig te hebben in bed en begon daarom te brabbelen tegen Joeri. We gaan ervan uit dat dit verhaal klopt, we durven niet verder door vragen. Wel weten we nog dat Nick de ochtend nadien “niets meer wist”.

Een uurtje voor het ontbijt kwamen Nick, Jonatan (op sandalen), Augustijn, Blijke, Charlotte, Bart VS, Sam en Jarrick – initiatiefnemer – samen om hun sportieve zelve te tonen. Na een stevige jogsessie van 3,7km kwamen we op tijd aan om nog te douchen en aan te schuiven aan het ontbijt. Dit was zeer uitgebreid en lekker, vooral de chocoladebroodjes en de bananen.

Dan was het tijd voor een groot weerwolven spel, jammer genoeg wat te kort. We moesten vroegtijdig afronden omdat we aan de technische repetitie gingen beginnen. De zaal waar we morgen in zullen optreden is best wel ok! Jammer genoeg ontdekte we hier dat we enkele decorstukken vergeten zijn in het Parochiecentrum. Beste ouders, jullie mogen dit nog opsturen als dat lukt! 😉 We missen nog een bar en een krijtbord. Tijdens de repetitie zelf zagen we Lu herleven tot waardige regisseur. Zien we hier een toekomstig EJA-regie groeien? Puntje voor volgende keer: een certificaat voor alles, maar dan ook echt alles regelen! Na de repetitie was het tijd voor het middag eten, weinig op aan te merken.

Vervolgens kregen we tijd om een toneelstuk te gaan kijken. We konden kiezen tussen Annie en Ordenary Days. Jammer genoeg ging Ordenary Days niet door omdat de tickets op waren… Het alternatief was even shoppen, foto-shoots en een geweldige acrobatieshow.

Zij die naar Annie gingen, hadden ook de tijd van hun leven! Beste musical die ik ooit gezien heb, aldus Nick. (Zei iedereen eigenlijk) Er waren heel veel jongen meisjes die prachtig konden zingen. Na de show waren we zo’n grote fan geworden dat we aan de achter ingang lang hebben gestaan om met de acteurs op de foto te kunnen. Bij Robin en Charlotte kwam het zelfs zo ver dat ze verliefd werden op een acteur.

Toen de beide groepen klaar waren met hun shows, vonden we elkaar aan de hostel. Hier werden we opnieuw even gesplitst. De ene groep ging nog eens een volledige doorloop doen terwijl de andere, niet-spelers, enthousiast gingen flyeren! Jonas heeft een zeer geïnteresseerde kunnen aantrekken. We gaan ervan uit dat die persoon geïnteresseerd was in het toneelstuk. 😉

Als avondeten kregen we een echt boerenomelet van de kookploeg! Superlekker, complimenten aan de chefs! De watermeloen als dessert had veel succes! “Lekker sappig” – Joeri.

De laatste activiteit van de dag was opnieuw performers opzoeken. De ene groep ging naar een heel aparte show getiteld: Yummy (+16). Een show gevuld met dragqueens. De jongens weten het nog niet goed te verwerken. “Minder sappig” – Joeri. De andere groep ging naar een improvisatie show waar Nick ontdekte dat hij vele gelijkenissen heeft met Dora. Jonas begreep er geen sikkepit van, waarom spreken ze hier eigenlijk Engels vraagt hij zich af. 😉

Nu wordt het toch al behoorlijk laat en dus tijd om in ons bed te kruipen!

Slaapwel en vele Schotse sappige groetjes!

#EJAlives #sofiewaarbenje


06/08/2018
Schotlandreis Dag 2

Dag iedereen

Wij zijn Bert, Jef, Jannes en Stan! Voor we beginnen aan de blog van vandaag, willen we ons excuseren voor de ontsnapte kleutertjes van gisteren. Graag willen we nog enkele dingen toevoegen over dag 1.

We begonnen de reis zeer vroeg, iets te vroeg naar onze goesting. Desondanks enkele kleine probleempjes, zijn we toch kunnen vertrekken. Na een lange vermoeide, pijn-aan-de-poep-doende-reis kwamen we aan in Manchester. De kamers waren redelijk klein, maar gezellig. Dit maakte niet heel veel uit door het leuke stadsspel van Jarrick. Omstreeks 23u lokale tijd kropen we in ons bedje. Zo komen we genadeloos bij dag 2.

We begonnen de dag met wat sightseen in Manchester, Jarrick was de gids van dienst. Ondertussen nam Margot de instagram story over! Zo passeerde we onder andere de oude bibliotheek, het Gothem hotel en Manchester Gallery waar we een lange tijd in konden rond wandelen. Bert beschreef het als: “We zijn hier echt highclass shit aan’t doen!” Ook konden we een klein kerkje bezoeken waar Jannes van overtuigd is dat het gotisch was. We volgen zijn theorie! Tijdens het rondwandelen in de kerk, kregen we plots een uitgebreide gidsbeurt van een enthousiaste medewerker. Veel love naar die mensen! Let it bee was de uitspraak van Manchester! Dat merk je wel aan de foto’s! 😉

Toen knaagde er een hongertje maar moesten we tot ons groot ongenoegen nog een uur met de bus rijden. Na een uurtje (l)rijden, maakte we een tussenstop om te eten. Smosjes stonden op het menu, iets te veel mayonaise gebruikt ontdekte we ’s avonds bij onze hamburgers… Jarrick, Yvette en Sam vonden er niets beter op dan even het zonnestelsel uit te testen om het visueel in beeld te brengen. (Jarrick aarde, Yvette maan en Sam als zon. (Want de zon moest niet bewegen hihi))

Verder was uren busreis waar we Nemo hebben gevonden en konden kijken naar Pippa. Na deze uren “pain-in-the-ass” zijn we op ons doel aangekomen. Een hostel met wel degelijke kamers (en goeie wifi). Na ons geïnstalleerd te hebben zijn we de sfeer gaan opsnuiven op de ‘Royal Mile’. Zo had het kookteam voldoende tijd om onze overheerlijke hamburgers te maken. Nog maar eens een succes van het kookteam! De eetlocatie was goed verbeterd en tijdens het afwassen heeft Charlotte chance gemaakt met een mysterieuze jongen met een hoed…

Nadien zijn we nog even gaan rondkuieren op de Mile opzoek naar Wisk…undige termen. #binneneenmaandweerschool. Nu zijn we moe maar voldaan op onze hoofdbestemming in onze bedjes gekropen om morgen een been te breken.

Slaapwel! (En nu zuip…)

#EJAlives


05/08/2018
Schotlandreis Dag 1

Hallo ouders en vrienden enzo

Ik ben lien. Ik zit nu met hana en margot en blijke en sam. En ik ga jullie nu vertellen wat er is gebeurd vandaag #plop
We waren ALLEMAAL aan het parochiecentrum rond 5u ; behalve Stan en Jannes. Vanaf toen ging het alleen maar fout met Stan.

#lienkentgeenmanieren

Na heel veel vertraging kon de bus  vertrekken naar Cal… naar de boot dus. Stan z’n pas was ni geldig, weeral problemen met die hollanders. Sorry, geintje. Na lang wachten kon Stan spijtig genoeg toch mee op de boot. Nu komt mijn grap. (hahahhahahahahha..)

Awel dus
Hahahahahahhahah  
Voor we het wisten, waren we in Engeland terwijl we dachten dat we naar Spanje gingen #Samgebruiktveel#s
Da was eigenlijk Sam zen grap
Hana zegt nu dat ik grappig ben, dat is fijn. Margot vindt het niet zo fijn.

Verder met de dag.
Jef heeft blijkbaar een haar uit zijn nek getrokken, het leek op een achievement, ik weet niet wat dat betekent. #wijzijndomvooralhana
Augustijn en Nick pasten in een minibus, voor kids. Wij zijn ook kids maar Sam rekent van niet.
Joeri en ik gingen ook in de bus, Sam had een mop daarover, iets met kuskuskus, maar dat is niet geinig. #Hollanders 
Want nick zat er ook bij dusja

Margot heeft net een scheet gelaten, hij stinkt. #codegeel #codeblauw
Ik, nog steeds Lien want ik ben de enige grappige hier, begon blijkbaar spontaan ‘de wielen van de bus gaan rond’ te zingen.
Sam heeft een raar merk van computers
Robin heeft glutenvrije chickennuggets gevonden van GFC ipv KFC #hhahahahhahazeimargot

#codegeel #help

Toen na een lange rit waar ik misselijk werd een beetje maar, geen zorgen, ik bleef leven #geenoeioeioeimama #gramaticursus
Aangekomen in Manchester, eerst even naar de kamer, dan terug naar beneden.
De kamer van Robin had dat niet begrepen #darijmt #darijmtni

Dan spaghetti gegeten waarbij Lisanne fruitsap over haar gsm en broek en hana haar NIEUWE schoenen heeft gestrooid. #nietzoslimlisanne De spaghetti was wel lekker, vooral de kaas. Dankuwel colruyt en kookploeg.
Het was wel warm daar want margot was er weer met haar farten.
Dan begonnen we met het spel van Jarrick, wel leuk, vooral vermmoeiend, veel gelopen, weinig succes

#lienheeftnogsteedsgeenmanieren

Joeri is gevallen… ocharme ☹(( (ze mogen van mij niet gemeen doen #gvd) alles is nu oke, geen zorgen, hij heeft daarna zijn dienst nog bewezen in het spel
‘Hana pakt uw pil voor uw spastische darm’ – Margot (ze geniet ervan)
Ronde 2 om half 10 lokale tijd, dus voor jullie hhalf 11, snapte? Wrs ni

Bert zag een fototoestel en begon een fotoshoot natuurlijk.En dan zitten we hier in de koude kamer, deze blog houdt ons nuchter en warm, boven mijn hoofd zie ik geen wolken, we zijn blij dat we hier zijn, blij dat we hier zijn

#zoutellande
#codeblauw
#flatulentievanmargot #blijkestinkt #hetwasblijkestiktmaarwegaannietliegen

Conclusie: we leven nog, op een paar schrammen, geen adem en op Stan na. 
Uitspraken van de dag

  • Ik: een pony is een ander soort dan een paard #samdachtandere #echtwaar

Joeri: Nee Nick, Manchester ligt echt niet in Wales #samdachtwhales

  • Sam: is da echt ni in Wales (Whales volgens Sam)

  • Joeri: vreemdgaan mag als het per ongeluk is #ikbennietakkoord #mamatisniserieus

Groetjes ik margot hana blijke en sam  en de rest natuurlijk
Als je bang bent dat je zoon of dochter op een slechte kamer ligt, tis toch maar voor  1 nacht.

#hetiseennachht

Doei.

PS: de schrijffouten zijn door de slchte kwalitiet vann de computer, ik ben wel slim #echtwaarµ

#codeblauw #wewarenerbijna #dastinktman

#ejalives29/06/2018

Vanavond is het zover! Dan vliegen we er weer volledig in! De repetitie is alvast voorbereid. Vanavond krijgen de leden te horen hoe alles in zijn werk zal gaan. Het beloofd een kort maar krachtig repetitieproces te worden. Binnen minder dan een maand is het al try-out!


22/06/2018

De examens zijn voorbij voor de meesten. Maar terwijl iedereen geniet van een welverdiende vakantie houden onze leden niet op met studeren. De schoolboeken schuiven ze aan de kant en ruilen ze om voor het script van King Arthur. Volgende week is de eerste repetitie. Natuurlijk gunnen we hen ook de rust en stilte (Of einde-van-de-examens-feestjes). Vanuit Eja zijn we alvast trots op jullie voor je harde werk tijdens de (toch wel niet te onderschatten) examenperiode!


01/06/2018

We zijn weer een week verder en hebben niet stilgezeten! Deze week was de deadline om onze affiche goed te laten keuren. En dat is inmiddels ook gebeurd. De affiche zelf zien jullie ongetwijfeld nog wel verschijnen. Voorlopig zullen jullie het moeten stellen met de banner waar alle info over onze optredens opstaat! Op deze banner kan je terugvinden waar en wanneer we optreden in Schotland. Uiteraard hoeven jullie niet helemaal naar Schotland te reizen om het eindresultaat te zien! Jullie zijn welkom op onze try-out die plaatsvind op 28 juli! Tot dan?


25/05/2018

Het Edinburgh Fringe festival is het grootste van zijn soort. Dat zal je zeker niet verbazen als je de volgende cijfers hoort. Vorig jaar waren er maar liefst 3398 verschillende shows die werden opgevoerd in meer dan 300 verschillende zalen. Alles samen is dat goed voor 53232 optredens. Met deelnemers uit 62 verschillende landen en nog veel meer toeschouwers zorgt dit ervoor dat tijdens de maand augustus de populatie van de Schotse hoofdstad verdubbeld! En tussen als die honderdduizenden mensen lopen er tussen 5 en 12 augustus 37 dappere belgen. Van die 37 dappere belgen starten er veel binnenkort met hun examens. Aan die dappere belgen zeg ik: Succes!


18/05/2018

Morgen is er een grote gebeurtenis in het verenigd koninkrijk. Een koninklijk huwelijk! Morgen zullen prins Harry en Meghan Markle trouwen. Wist je trouwens dat de eerste koning die macht had over het hele verenigd koninkrijk (al waren het toen 3 verschillende landen) James I was? En laat James I nu toch wel geboren zijn in het Edinburgh Castle! James I was ook een grote fan van theater. Zo was hij bijvoorbeeld ook bevriend met William Shakespeare. Tot zover de geschiedenisles! Wij spelen vanavond een seizoensafsluitend spel om even te bekomen van al ons harde werk. Na de examens vliegen wij er weer stevig in! Meer updates volgens snel…


04/05/2018

Wist je dat! Het kasteel van Edinburgh is gebouwd bovenop een uitgedoofde vulkaan! De krater van de vulkaan heeft een naam gekregen. Die naam is “Arthur’s throne”. Iets verder ligt een heuvel genaamd “Arthur’s seat” Volgens de legende (of een van de vele legendes) zou hier ooit het kasteel van de enige echte king Arthur gestaan hebben! Toeval dat wij een gelijknamig toneelstuk brengen? Wie weet…


Screenshot_20180427-134129

27/04/2018

Vandaag is een speciale dag. Niet alleen staan we aan de vooravond van Diep in de zee. Nee hoor, ook hebben we de kaap van 100 dagen overschreden! Beeld je in: Over 100 dagen stappen we op de bus die ons naar Edinburgh zal brengen. Over 100 dagen hebben we een engelstalig stuk volledig geleerd, gerepeteerd en zelfs al eens opgetreden. 100 dagen. Dat zijn 8640000 seconden! Maar nu eerst “Diep in de zee”. Want dat is maar 86400 seconden van ons verwijderd! Tickets zijn nog niet uitverkocht. Dus jullie zijn meer dan welkom voor een stuk vol humor, drama en romance! Afspraak morgen om 14 of 20 uur of zondag om 14 uur!


20/04/2018

Het doek is al weer een tijdje gevallen voor koning Arthur in Belgie. En we kunnen allemaal tevreden terugkijken want de algemene commentaar was: “Wauw! Wat een bende getalenteerde acteurs! Ze overtreffen zichzelf!” Maar veel tijd is er niet om te genieten. Want ondertussen zijn we volop bezig met “Diep in de zee”! En stiekem kijken we ook al wat verder en richten we enkele van onze pijlen op Fringe. Aan het script wordt volop gewerkt om het geschikt voor Fringe te maken. Het decor wordt aangepast zodat het mee op de bus kan. De promotie wordt al voorbereid en de eerste repetities worden ingepland. Verder worden er allerhande acties uitgewerkt om onze reis mee te helpen bekostigen. Maar daarover later meer! Voor nu laat ik jullie met een datum: 28 juli! Save the date. Die dag kunnen jullie het resultaat komen bewonderen (zonder ervoor naar Edinburgh te moeten reizen).