Blog Fringe

Beste bezoeker,

Welkom op onze blog! Aan de hand van deze blog vertellen we u graag wat er gebeurt binnen onze vereniging. Voorlopig beperken we hem tot ons groots Schotland-avontuur. Vanaf zodra dit achter de rug is zullen we op deze pagina u ook over andere zaken vertellen. Zo weet u steeds wat er bij ons gaande is en wordt u als publiek meer betrokken bij onze vereniging.

Veel leesplezier!
EJA

25/05/2018

Het Edinburgh Fringe festival is het grootste van zijn soort. Dat zal je zeker niet verbazen als je de volgende cijfers hoort. Vorig jaar waren er maar liefst 3398 verschillende shows die werden opgevoerd in meer dan 300 verschillende zalen. Alles samen is dat goed voor 53232 optredens. Met deelnemers uit 62 verschillende landen en nog veel meer toeschouwers zorgt dit ervoor dat tijdens de maand augustus de populatie van de Schotse hoofdstad verdubbeld! En tussen als die honderdduizenden mensen lopen er tussen 5 en 12 augustus 37 dappere belgen. Van die 37 dappere belgen starten er veel binnenkort met hun examens. Aan die dappere belgen zeg ik: Succes!

18/05/2018

Morgen is er een grote gebeurtenis in het verenigd koninkrijk. Een koninklijk huwelijk! Morgen zullen prins Harry en Meghan Markle trouwen. Wist je trouwens dat de eerste koning die macht had over het hele verenigd koninkrijk (al waren het toen 3 verschillende landen) James I was? En laat James I nu toch wel geboren zijn in het Edinburgh Castle! James I was ook een grote fan van theater. Zo was hij bijvoorbeeld ook bevriend met William Shakespeare. Tot zover de geschiedenisles! Wij spelen vanavond een seizoensafsluitend spel om even te bekomen van al ons harde werk. Na de examens vliegen wij er weer stevig in! Meer updates volgens snel…

04/05/2018

Wist je dat! Het kasteel van Edinburgh is gebouwd bovenop een uitgedoofde vulkaan! De krater van de vulkaan heeft een naam gekregen. Die naam is “Arthur’s throne”. Iets verder ligt een heuvel genaamd “Arthur’s seat” Volgens de legende (of een van de vele legendes) zou hier ooit het kasteel van de enige echte king Arthur gestaan hebben! Toeval dat wij een gelijknamig toneelstuk brengen? Wie weet…

Screenshot_20180427-134129

27/04/2018

Vandaag is een speciale dag. Niet alleen staan we aan de vooravond van Diep in de zee. Nee hoor, ook hebben we de kaap van 100 dagen overschreden! Beeld je in: Over 100 dagen stappen we op de bus die ons naar Edinburgh zal brengen. Over 100 dagen hebben we een engelstalig stuk volledig geleerd, gerepeteerd en zelfs al eens opgetreden. 100 dagen. Dat zijn 8640000 seconden! Maar nu eerst “Diep in de zee”. Want dat is maar 86400 seconden van ons verwijderd! Tickets zijn nog niet uitverkocht. Dus jullie zijn meer dan welkom voor een stuk vol humor, drama en romance! Afspraak morgen om 14 of 20 uur of zondag om 14 uur!

20/04/2018

Het doek is al weer een tijdje gevallen voor koning Arthur in Belgie. En we kunnen allemaal tevreden terugkijken want de algemene commentaar was: “Wauw! Wat een bende getalenteerde acteurs! Ze overtreffen zichzelf!” Maar veel tijd is er niet om te genieten. Want ondertussen zijn we volop bezig met “Diep in de zee”! En stiekem kijken we ook al wat verder en richten we enkele van onze pijlen op Fringe. Aan het script wordt volop gewerkt om het geschikt voor Fringe te maken. Het decor wordt aangepast zodat het mee op de bus kan. De promotie wordt al voorbereid en de eerste repetities worden ingepland. Verder worden er allerhande acties uitgewerkt om onze reis mee te helpen bekostigen. Maar daarover later meer! Voor nu laat ik jullie met een datum: 28 juli! Save the date. Die dag kunnen jullie het resultaat komen bewonderen (zonder ervoor naar Edinburgh te moeten reizen).